traveling back in time..sort of


a cloudy & windy day won’t stop us traveling back in time, so we stepped on to the time machine (= train & metro, LOL), and went back to the 1950s: Helsinki Vintage.

okay, so it’s not the ’50s, but the stuffs sold there remind me more of that era than any other past eras (i would’ve loved it if there’re ’20s and ’30s stuffs!).

the getup:
AmeNoMachi dress, AmeNoMachi belt, self-made dimsum headdress, remade vintage shoes, white topshop stockings worn under nude coloured diamond-patterned stockings from Daisho, Next watch.

dimsum headdress??
indeed.bought a dimsum flannel set from Kamar, made them, and attached one of them to a headband..et voila! i got dimsum on my head .

remade vintage shoes??
yep.i got these shoes from Antti’s grandmum some years ago, as they couldn’t fit her feet anymore. they’re just plain white high-heeled shoes.
i actually wore them to my own wedding reception.
when i took them out from our storage room some weeks ago, i found out that now they have smears of black colour here and there that are beyond cleaning/repair.

after attempting to cover them up with giftwrap paper + plastic, and FAILED (of course, what kind of a lunatic would cover their shoes with gitfwrap paper + plastic??), i finally decided to think like Freya .
bought myself a black permanent marker, and then i just DREW on the shoes, lalalalala (yeah, i am THAT crazy. now you know just how much).

turned out pretty good, i might just wear them around town again for a few more times before they finally wear out (and become 100% beyond repair this time…).

for my pictures (only a few though) of the Helsinki Vintage event itself, please click here.

Advertisements

10 thoughts on “traveling back in time..sort of

  1. Love your shoes, the (whole) history of them and how you made them look pretty again – that’s no way crazy to at all <3. & WHAT'S MORE, it gives me an idea of what to do with my old plain grey pumps I bought from Helsinki Vintage last year ; – ). ♥, Elina

  2. emeraldstoker said: Love your shoes, the (whole) history of them and how you made them look pretty again – that’s no way crazy to at all <3.

    finally, someone (who’s not a family member) actually likes what i did to my shoes! 😀 *happy*don’t forget to show me yours when you’re done!

  3. kleinebeer said: eh btw kalo spidolnya pake yang buat whiteboard bisa dihapus trus digambar lain lagi dong

    klo pake spidol buat whiteboard, kegesek kaki2 lain (ato kaki sendiri) lgs ilang dong hasil karya gue? 😀

  4. Puni baru nemu nih multiplynya…wah terkagum2 bacanya. Puni productive sekali!!! jadi semangat meski jauh dari kampung halaman juga! Puni kenapa ga buka toko di etsy? apa udah punya? itu dimsumnya juga buat sendiri ya huhuhu lucunyaa!

  5. fairydailytales said: Puni baru nemu nih multiplynya…wah terkagum2 bacanya. Puni productive sekali!!! jadi semangat meski jauh dari kampung halaman juga! Puni kenapa ga buka toko di etsy? apa udah punya? itu dimsumnya juga buat sendiri ya huhuhu lucunyaa!

    ini Nanda Clover ya? 😀 hihihi…iya dimsum-nya bikin sendiri juga, sambil kelaperan (sayang ga bisa dimakan, huee..).aku belom punya toko di etsy, punya sih account di situ, cuma buat beli2 doang, hahaha…abis masih egois sih, pengennya smua yg dibikin buat diri sndiri ajah, bukan buat dijual 😀 (ehm, dan emg belom rapi juga jaitannya, jadi malu jual2in).but thanks for the kind words yaa…ayooo, semangat juga buat bikin2 prakarya!!

  6. ihhihihi iya ini Nanda Clover yang waktu itu ditawan alien di garasinya Pak Lemes…kadang2 gue juga suka buat handmade toys, tapi baru buat hadiah ke temen2. Malu menjualnya hihihi jahitanku amburadul dul dul punya puni jauh lebih rapih. Hihi jadi semangat lagi baca blognya Puni, thanks for inspiring 🙂 . Bagaimana kehidupan di Finland?

  7. fairydailytales said: ihhihihi iya ini Nanda Clover yang waktu itu ditawan alien di garasinya Pak Lemes…kadang2 gue juga suka buat handmade toys, tapi baru buat hadiah ke temen2. Malu menjualnya hihihi jahitanku amburadul dul dul punya puni jauh lebih rapih. Hihi jadi semangat lagi baca blognya Puni, thanks for inspiring 🙂 . Bagaimana kehidupan di Finland?

    iii, lutuna *membayangkan handmade toys bikinanmu*..kehidupan di Finland saat ini dingin (cuaca) dan menyenangkan 😀 gue baru belajar jait & masak setelah pindah ke Finland, karna terpaksa (abis ga ada tukang jait yg bisa dimintain bikin ini itu, dan juga ga ada restoran Indonesia :p)…biasa, klo kepepet, malah jadi bisa ini itu.eh, post juga dong prakarya2 lo, mau liyat!

  8. ada di http://www.coroflot.com/mrs_muffins tadinya ditaro di blog juga tapi sejak pindah jadi agak stuck kreativitasnya boohooo tapi setelah baca blognya Puni jadi semangat lagi hihihi. Doakan nanti bertambah ya printilan2 itu. Puni buka restoran Indo aja kalo di sana belum ada :). Di sini meski ada restoran Indonesianya, gue juga tetep jadi inem (belajar masak dan beres2) huehuehue bangkrut kalo jajan mulu.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s