a tribute to Ame No Machi

some years ago my 2 partners & i had our own boutique in my country, called Ame No Machi. during that time, i designed this simple vintage-looking dress, inspired by dresses of the ’30s, and our tailor made it a bit wrong (but still good!). now, years later, here i am making a replica of my own designed dress, and this time i sticked to my original design (= higher neck-line)

it was only because when i went hunting for cheap fabrics, i found this one that reminded me so much of the original dress, and it was for such a cheap price that i just HAD to buy it

instead of fake pearls like in the original dress, i used some plastic beads as the strap.

this is the 6th piece of clothing that i’ve sewn in my whole life, and it’s my 1st time ever that i did a dress all on my own, without any pattern/following any tutorial. even with lots of trials & errors, i finished it in around 3 hours. it may not be perfect, but still i love it to death .

the last 2 pics show the original dress, made by our tailor back then, worn by our model Zulfa, in our boutique’s launching fashion show.

more pics of the replica dress here.

Ame No Machi will always live in my heart, no matter what!

Advertisements

10 thoughts on “a tribute to Ame No Machi

  1. mba puniii, trakhir aku lewat benda raya,sedih deh liat ameno machi udah ngga ada..dress&baju2&celana yg aku bkin di ameno machi masih aku pake lhooo..ada yg aku bw jg ke jerman..mba buka butik lg doonnng..kawasan europe hihihi..kan sesama disini kitaand miss u too mba:(

  2. jazzm1nt said: pun, elo drapingnya di apa kalo ga pake pola?

    ehm, draping apa ya? :”>bhubung ini bentuknya cuma lurus2 doang jadi gue sih lgs potong, coba pake, klo salah ya gunting sana sini, jait lagi, pake lagi, daannn seterusnyaaa 😀 hahhaa…begitulah penjait gadungan :))

  3. ina30 said: mba puniii, trakhir aku lewat benda raya,sedih deh liat ameno machi udah ngga ada..dress&baju2&celana yg aku bkin di ameno machi masih aku pake lhooo..ada yg aku bw jg ke jerman..mba buka butik lg doonnng..kawasan europe hihihi..kan sesama disini kitaand miss u too mba:(

    huuuu, Inaaa, aku terharu membaca dirimu masih pake baju2 Ame No Machi T____Tmmm, bhubung aku belum bisa jait dgn sempurna, spertinya butiknya belum bisa dibuka dalam waktu dekat, hix hix..tapi tenang aja, ntar klo aku udh terima pesanan pasti Ina kukasih tau 😉 hihihi…thanks for the support, and keeping Ame No Machi alive too! 🙂

  4. kleinebeer said: Baju bikinan Ame No Machi (atasan hitam ber-ruffle) masih gue pake lho tadi malem ke resepsi Dini. 🙂 Sayang gak dipasangin merknya. 😀

    hihihi, label Ame No Machi yg segepok itu pada ke mana yakkk? heuummm..gpp sih ga bermerk, tapi klo ada yg nanya, jgn lupa sebut nama Ame No Machi 😉 xixixixixi…

  5. varinwibowo said: itu dalemannya bikin juga apa udah ada?

    udh ada, gue belom sehebat itu buat bikin furing 😀 :Dkebetulan punya atasan halter putih sama rok putih, hwahahahah!bahan yg oke yg baju aslinya apa yg gue bikin Rin?? menurut gue sih lebih oke yg baju aslinya, hix…andai saja di sini gue bisa nemu bahan kyak gitu juga…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s