july 16th ^__^

masih dalam rangka sakit flu, hari ini daku sukses menghabiskan waktu di rumah dan melakukan berbagai hal ga penting..
salah satunya, ini:
did a research on things that happened on July 16th through all the world’s history

ga penting bgt memang, tapi cukup menyenangkan kok.
here’re some of the nice ones i found:

sumber: wikipedia

July 16 is the 197th day of the year (198th in leap years) in the Gregorian calendar. There are 168 days remaining.

Event: 1969 – Apollo program: Apollo 11 launches from Cape Kennedy, Florida and will become the first manned space mission to land on the moon.

Born: 1911 – Ginger Rogers, American actress and dancer (d. 1995)

Died: 1999 – Carolyn Bessette Kennedy, wife of John F. Kennedy, Jr. (b. 1966)
1999 – John F. Kennedy, Jr., American publisher (b. 1960)

Holiday/Observance: United States – National Ice Cream Day, as made official by President Ronald Reagan. (Note: In 1984, President Ronald Reagan designated July as National Ice Cream Month and the third Sunday of the month as National Ice Cream Day.)

why these are fun according to me, you ask??
1. 197 –> 1 + 9 + 7 = 17! no wonder i like this number, hihihi..
2. gue ga pernah tau klo Apollo yg akhirnya sampe ke bulan dgn bbrp manusia bumi itu tnyata brangkat tgl 16 Juli
3. i love Fred Astaire & one of my dreams was to be able to dance with him (ga mungkin juga gitu, karna skarang dia sudah tiada, hix)..eeh, tnyata his beloved dancing partner for years, Ginger Rogers, was born the exact same day as i was (beda taun tapinyah!!)
makanya itu kali gue suka Fred Astaire, hihihihi..
4. gue inget beberapa hari sbelom those Kennedy juniors died mereka baru aja masuk TIME magazine, dan dipuji2 karna si John-nya begitu mirip sama bapaknya, tau2 aja mereka meninggal karna kecelakaan pesawat..as weird as how JFK senior died i think there’s some conspiracy theory behind this, hmmmmmmm…*elus2 jenggot yg tak nyata*
5. well hey, it’s a national ice cream day! how can you NOT love it??

nyah, sekian entry ga penting dariku hari ini.
skarang waktunya kembali berbatuk2 ria dan buang2 ingus, huuhuhuhuhuhu..

Advertisements

One thought on “july 16th ^__^

  1. hihihihi.. seru juga tanggal lahir mu yaa.. Cob akita rame2 bikin research tanggal lahir masing2.. pasti banyak yang seru2 ya . Kalo gw seh taunya paling ngga Einstein itu lahirnya 100 tahun 1 hari sebelum gw * maksa banget yaa….hihihihi*

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s